Parmesan and Rosemary Shortbreads with a Poppy-Seed Crust

5 Oct

Having a bunch of friends coming for a drink at home but only bags of crisps to propose?

Here is a great recipe that you can prepare in advance and store in the freezer. They work like cookie dough, you cut it and bake it according to your needs.

The seeds crust make it look sophisticate and the rosemary flavor will bring you back to your last holidays in the South…..

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Ingredients:

  • 140g of flour
  • 100g of finely grated Parmesan
  • 100g of butter
  • a pinch of pepper
  • 1/2 tsp of fresh rosemary finely chopped

Ingredients for the crust:

  • 1 tbsp of poppy-seeds

Method:

In a bowl, combine all the ingredients and mix them with the tips of your fingers. The mix will look like powder then it will form a soft and uniform ball.

This can also be made with a Kitchen Aid, using the paddle attachment.

Roll the dough into logs about 4 cm diameter then roll them in poppy seeds until it creates a nice crust.

Wrap the logs in cling film and refrigerate for at least 1 hour.

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Preheat your oven to 180°C.

Unwrap the logs and cut them into thin slices – 3-4mm.

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Place them on a tray covered with parchment paper or silicon mat and bake for 7-8 minutes until the edges gets a nice golden brown color.

Let them cool down until they become hard.

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These shortbreads can keep up to one week in an airtight container.

Serve them as they are or top them with some tapenade or sun-dried tomatoes.

You can also have fun and change the flavor.

Use Pecorino instead of Parmesan, Cayenne Pepper instead of Rosemary, Sesame Seeds instead of Poppy Seeds….

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Sablés Parmesan-Romarin en croûte de Pavots

 

Ingrédients:

  • 140g de farine
  • 100g de Parmesan finement râpé
  • 100g de beurre
  • une pincée de poivre du moulin
  • 1/2 cc de romarin frais finement émincé

Ingrédients pour la croûte:

1 cas de graines de pavot

Méthode:

Dans un bol, mixez du bout des doigts tous les ingrédients. Vous allez obtenir une poudre puis en la travaillant plus longuement, vous obtiendrez une pate homogène.

Vous pouvez aussi le faire dans le bol de votre Kitchen Aid en utilisant la feuille.

Divisez la pâte en 2-3 portions et formez des rouleaux de 3-4 cm de diamètre.

Roulez-les dans les graines de pavot jusqu’à ce qu’ils soient bien recouverts.

Enveloppez-les dans du film étirable et réservez-les au réfrigérateur au moins 1 heure.

Préchauffez votre four à 180 °C.

Coupez les rouleaux en tranches de 3-4 mm d’épaisseur et disposez-les sur une plaque recouverte de papier sulfurisé ou d’un tapis silicone.

Faites-les cuire 7-8 minutes jusqu’à ce que les bords prennent une jolie coloration dorée.

Laissez-les reposer jusqu’à ce que les sablés durcissent.

Vous pouvez les conserver jusqu’à une semaine dans une boîte hermétique et à l’abri de l’humidité.

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