Grilled Vegetables Salad with Almonds and Goat’s Cheese

17 Nov

Once again, I write about grilled vegetables salad…. Yes indeed, I love to prepare them especially when the cold weather invade our day lives….

As I am fond of salads, when it comes to cold days, I need them to help me get through the whole days and grilled vegetables salad are among the good choices!

Add some fresh goat’s cheese and slivered almonds for the texture and you’ll get a gorgeous salad on your table….

3-Result Retro

Ingredients:

  • 8 carrots peeled and cut lengthways (about 5cm)
  • 3 red onions cut into wedges (6-8 depending on their size)
  • 1/2 tsp of cumin seeds
  • olive oil
  • 2 cooked beetroots cut into cubes or wedges (6-8)
  • 1 fresh goat’s cheese (such as Petit Billy about 150g) roughly crumbled
  • 2 handful of flat leaf parsley roughly chopped
  • 1 handful of slivered almonds
  • 1tsp of butter

Ingredients for the dressing:

  • 2 tsp of reduced balsamic vinegar or pomegranate molasse
  • 1 tbsp of olive oil
  • salt & pepper

Method:

In a frying pan, melt the butter and add the almonds. Cook them until they are slightly brown. They will also release a nice nutty smell. Let them cool down on the side.

1- Almond and Goat's Cheese

On roasting trays, spread the carrots and red onions, drizzle with olive oil, cumin seeds, salt and pepper and grill at 200-220°C.

In a large salad bowl or serving plate, layer the carrots add the red onions then the beetroot. Drizzle with reduced balsamic vinegar or pomegranate molasse, olive oil, salt and pepper from time to time. Add some parsley as well.

Add the goat’s cheese crumbles and slivered almonds on top.

2-Carrot Beetroot Red Onions Goat's Cheese Almond_edited-1

Decorate with the parsley to bring a nice touch of green to your dish.

3-Result retro 2Serve it straight away.

Salade de Légumes Grillés, Fromage de Chèvre et Amandes

Ingrédients:

  • 8 carottes pelées et coupées en bâtonnets de 5 cm
  • 3 oignons rouges coupés en quartiers
  • 1 cc de graines de cumin
  • sel et poivre
  • huile d’olive
  • 2 petites betteraves cuites coupées en 6-8 quartiers
  • 1 chèvre frais (type Petit Billy environ 150g)
  • 1 belle poignée de persil plat grossièrement emincé
  • 1 poignée d’amandes effilées
  • 1 noisette de beurre

Ingrédients pour l’assaisonnement:

  • vinaigre balsamique réduit ou molasse de grenade
  • huile d’olive
  • sel & poivre

Méthode:

Une fois les carottes et oignons préparés, disposez-les sur des plaques et assaisonnez d’huile d’olive, cumin, sel et poivre. Faites les griller à 200-220°C.

Faites fondre le beurre dans une petite poêle et torréfiez les amandes jusqu’à ce qu’elles prennent une jolie couleur dorée et produisent une agréable odeur noisette, coupez le feu et réservez.

Emiettez grossièrement le chèvre dans un bol.

Dans une large assiette de service ou un saladier, disposez les carottes et les oignons grillés, assaisonnez de vinaigre ou de molasse de grenade, huile d’olive, persil, sel et poivre. Ajoutez les betteraves et assaisonnez de nouveau. Finissez avec le chèvre et les amandes. Parsemez de feuilles de persil plat.

Servez immédiatement.

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